Oreo Cupcakes

 
12 stycken.
 
För muffinsen:
175g smör
165g strösocker
3 ägg
40g kakao
125g vetemjöl
1 tesked bakpulvet
1 paket oreos
 
För frostingen:
1 paket oreos
100g smör
200g florsocker
 
(Jag har tagit Tanya Burrs recept och översatt det från engelska, därför skriver jag det i gram och inte i dl)
 
Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop socker och smör tills det blir en len smet, knäck sedan i äggen och rör ordentligt. Efter det är dags att häva (hälsingska haha) i resterande torringredienser och blanda ihop så att det blir en smet. Sedan lägger du en hel oreokaka i botten av varje muffinsform och efter det lägger du i smeten och sedan in i ugnen i 14-17 minuter, det beror på din ugn, om det inte fastnar nå smet på stickan när du sticker igenom så är de klara.
 
Frostingen görs genom att blanda ihop smöret och florsockret. Det kommer att ta ett tag och kännas omöjligt till en början, men se bara till att smöret är rumsvarmt, så kommer det fungera tillslut. När smeten är len ska du krossa ett halvt paket oreo (exempelvis genom att lägga dem i en plastpåse och krossa det till smulor) och sedan blanda ihop. När muffinsarna svalnat så lägger du bara på frostingen över, delar en kaka på hälften och trycker fast på toppen. DONE. ENJOY.
 
Första gången jag bakade dessa var med Anna och de blev supergoda. Sedan för några veckor sedan fick jag för mig att baka på kvällen, därför bilderna är i dåligt/gult ljus, men jaja. Det är inte alls så svårt att göra och de är jättegoda! Hoppas ni uppskattar detta recept, haha skulle vara awesome om någon faktiskt bakar dessa! Var inte så lata ^^  
 
/Agnes
1 Emilie:

skriven

Hej!

Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter myTaste.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

www.mytaste.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

För att lägga till din blogg klickar du på http://www.mytaste.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Om du har några frågor, maila mig gärna på info@mytaste.se.

Med vänlig hälsning,
Emilie
myTaste.se

Kommentera här: